Over René van den Assem

Ik ben René van den Assem, lifeplanner, fotograaf en (volks)luisteraar.

Ervaren

Van beroepsmilitair en het leiding geven aan groepen tot 35 mensen, tot privé chauffeur. Van facilitair leiding geven, via roosters maken en personeelsplanning tot trainer/coach voetbal. Van het beschilderen van miniatuur figuren tot tennis, squash, voetbal en survival runs. Werken in tuinen en in de horeca via NLP en Lifeplanning tot beleggen en hoe dat aan te vliegen. Noem het maar op en ik heb er wel enige affiniteit mee.

Onrust

Al dat willen ervaren gaf ook onrust, bij mijzelf, “oh tijd om verder te kijken”, en zeker ook bij mijn toenmalige partner, die toe moest kijken hoe er weer eens een vaste aanstelling werd opgezegd voor een nieuwe ervaring.

Antwoorden tijdens lifeplanning

Op enig moment was ik het zat, na al die jaren had ik vanuit mijn overgang van defensie (in zeker zin topsport van een andere dimensie) naar burger nog steeds niet mijn draai gevonden. Toen kwam ik (uiteraard niet bij toeval) in aanraking met datgene wat ik nu doe om anderen te helpen. Lifeplanning.

Het paste aan alle kanten perfect. Mensen helpen hun drome realiseren. Luisteren, misschien wel mijn beste kwaliteit. Onbevooroordeeld zijn. Allemaal vaardigheden en eigenschappen die ik in al die ervaringen verzameld had en deels vanuit mijn jeugd heb meegekregen. Na een lang en intensief opleidingstraject ben ik nu volop bezig mij nog elke dag te verbeteren.

Mijn ideaal

Als lifeplanner mensen helpen die na een periode van rouw op de weg terug zijn, toe zijn aan nieuwe uitdagingen en daarin niet zelf de weg kunnen vinden.

Dat doe ik zodat zij hun dromen realiseren.

Dit helpt dan ook om mijn eigen dromen en wensen te realiseren met de prioriteit die ik daar zelf aan geef.

Mijn gerealiseerde dromen en wensen

 • Beklimming Kilimanjaro icm geldinzamelen voor Warchild
 • Flexibel inkomen met buitenwerk, fotografie en lifeplanning
 • Bijdragen in of aan een film (als figurant in de bioscoopfilm De Beentjes van Sint Hildegard)
 • Foto expositie met beelden die impact hebben of op zijn minst iets bijdragen aan een betere wereld (expositie in restaurant Foodvia)
 • Sportteam coachen en trainen (LSV Vrouwen 1)
 • minimaal 1 avontuur per jaar
  • kanotocht/rondreis Zweden
  • wildkamperen/rondreis Noorwegen

Dromen en wensen die (nog) open staan:

 • Woning (passend binnen en uitbundig buiten)
 • (Foto) documentaire maken over klimaat en weer
 • Vervoer aanpassen naar een duurzamer alternatief
 • Iemand die met me meegaat op avontuur
 • Minimaal 1 avontuur per jaar (of in 1 jaar alles)
  • Noordpool/Zuidpool
  • Nepal
  • West Highland Highway
  • Sahara
  • Alaska
  • Japan (mounnt fuji)
  • Finland/Lapland
  • Italie
  • Patagonië

Bel mij voor al je vragen +31 6 39398128

Of laat je gegevens achter en ik neem contact met je op:

11 + 6 =

Testimonials

Ik zat aan het begin van een burn-out en jij bood me life-planning aan, in de hoop dat mij dit zou helpen.

Ik hoopte heel erg dat het iets zou doen voor mij maar ik had er wel een hard hoofd in. Ik had geen twijfels over de methode maar over mijzelf. Dat had alles met de burn-out te maken. Toch ben ik er met een redelijk open blik in gestapt. Ik stond er wel achter.

Het was af en toe best confronterend, er werd me regelmatig een spiegel voor gehouden. Dat werkte ook wel verhelderend, dat wel. Ik heb jou als heel fijn ervaren. Je kon mij zó duidelijk laten voelen dat ik geen verkeerde antwoorden kon geven en dat alle mogelijkheden open lagen.

 Dat alle mogelijkheden dus open liggen. Dat de beren op mijn weg soms verdwenen als sneeuw voor de zon in no-time!

 Nou… Ik merk dus dat ik anders in het leven ben gaan staan. Ik ben wat mondiger (naar mijn zoon) geworden. Ik ben wat zelfverzekerder geworden en ik kan makkelijker mijn eigen ‘beren’ opruimen.

- Ellen Voigt

Ik wist even niet meer wat ik wilde nu en in de toekomst. De dingen die ik wilde waren erg tegenstrijdig. Ik wilde de wereld rondreizen, maar had daar niet genoeg geld voor. Ook wilde ik graag naar school om een diploma te halen.

Ik wist niet goed wat ik ervan moest verwachten. Wel was ik heel nieuwsgierig en hoopte verder te komen bij waar ik zelf helemaal was vastgelopen.

Doordat ik jou al kende gaf dat meteen een vertrouwd gevoel. Ik heb ervaren dat je heel goed naar mensen kan en wil luisteren. Je hebt me op allerlei manieren mijn gedachten op een creatieve manier aan het werk gekregen. Dat was voor mij heel verrassend, omdat dit een lange tijd al niet meer gelukt was.

De uitkomst en mijn gedachtegang over verschillende dingen in het leven. Wat ik toen de minder belangrijke dingen vond, werden belangrijke dingen in mijn leven omdat het voor mij veel betekend. Ik had niet verwacht dat deze lifeplanning zoveel kon veranderen, in een best wel korte tijd.

Ik heb een manier gevonden om de dingen die ik graag wil te combineren. Ik ben begonnen met school, een opleiding op hetzelfde niveau als ik eigenlijk al gehaald had, maar wel een opleiding die 100% bij mij past. Ik heb een baan gevonden waarin ik mezelf helemaal kan vinden en waar ik een aardig zakcentje verdien. Daardoor kan ik veel sparen en elk jaar een mooie reis maken. Daar komt nog bij daar vanuit mijn werk veel mogelijkheden zijn. Ik heb altijd al gezegd dat ik door wil studeren, zij geven mij de mogelijkheid om dit ook te doen.

- Lotte Aalderink

Testimonials

Omdat ik dacht: ik wil niet meer verder hobbelen in mijn leven. Ik wil een doel hebben. Ik wil iets doen wat ertoe doet.

Maar ik had geen idee wat. Ik wilde niet mijn hele leven omgooien, maar aan de andere kant was ik het zo zat om maar gewoon alles te blijven doen zoals ik deed.

Het leek me een doodeng proces. Ik durfde eigenlijk helemaal niet, maar denk dat ik daarom gewoon meteen maar in het diepe moest springen. Ik was bang voor het onbekende. Het is veel makkelijker om te blijven hangen in iets dat je al kent (ook al is het niet de ideale situatie), dan het onbekende in te stappen. Lifeplanning voelde vooraf rigoureus en dat vond ik zo eng. ‘Straks wil ik stiekem zoveel anders dan hoe ik nu leef?’ Tja en de enige manier om daar achter te komen was door toch maar in het diepe te springen. Handen voor mijn ogen en gaan. Zoals je zei, “Wat is dan het ergste dat er kan gebeuren?”

Je luistert erg goed en gaf me de ruimte om mezelf te zijn. Je hielp me ontdekken wat echt belangrijk is in mijn leven.”

Dat niets te gek is. Het is heel makkelijk om je door angst te laten leiden, maar dat helpt je niet verder.

Ik kwam er in onze sessies vooral achter dat ik (weer) mag dromen en dat ook nog eens heel veel meer haalbaar is en dat ik nu denk: ik wens nog veel meer!

- Anna HM (wil graag anoniem blijven)

 

Sander deed de Lifeplan Mini

Ik ben tekenaar, maar ik merkte dat ik stagneer in mijn uren tekenen. Ik dacht dat dit kwam vanwege een gebrek aan feedback van anderen, plus dat ik geen duidelijk plan had waar ik naartoe wilde werken.

Ik zag het met een open vizier tegemoet en had vertrouwen in een goede samenwerking.

Ik vindt het een prettige ervaring. Je gaf geen waardeoordelen en stelde vragen omtrent mijn tekenen en mijn wensen.

Dat ik besef dat de antwoorden bij mij zelf liggen, en dat na wat tijd om te bezinken mijn idee of plan zoals ik het invulde niet de weg is waar ik me gelukkig bij voel. Het ging voor mij over succes. Maar tekenen, vriendschappen en mij zelf met het tekenen op sociaal gebied verder ontwikkelen past beter, ook al vindt ik dat spannend omdat dat nieuwe stappen en uitdagingen vergt, tevens ook heel leuk om dat te ontwikkelen.

Een nieuw perspectief ten aanzien van tekenen dat meer met zijn en doen te maken heeft, dan met hebben.

- Sander

Partners

Werken aan eenheid doen we samen. Samen maakt sterker. Samen is een betere toekomst. Voor jou, voor mij voor iedereen. Life Planning is een proces om mensen dichter bij zichzelf te laten komen. Om mensen de dingen te laten doen die ze zelf graag willen. Ook nog eens vol passie en overgave. Als mensen op die manier hun leven leiden draagt dat altijd bij aan een betere samenleving. Een samenleving waarin iedereen de bijdrage doet die er toe doet. Vooral passend bij de eigen ambitie. Op deze pagina over eenheid, vind je een aantal ondernemingen, organisaties en goede doelen. Zij dragen vanuit hun passie en bevlogenheid bij aan een betere samenleving. Heel graag nodig ik je uit er eens een kijkje te nemen.

Vereniging Life Planners Nederland

Beroepsvereniging van Nederlandse (Financial) Lifeplanners

 

 

Oost.nl

Laat ondernemers duurzaam groeien

 

 

ROZ groep

Partner in ondernemen

 

 

Tekst en de rest

Iedereen heeft recht op begrijpelijke tekst.

 

 

United Economy

Is een duurzaam handelsnetwerk, met een eigen munteenheid

 

 

Happy Planet Professionals

Happy Planet Professionals is een beweging van maatschappelijk bewuste zelfstandige professionals.

 

 

Piekartz Director

Jessie von Piekartz Art Director

 

 

Foodvia

Local meals for everybody

 

 

Wientjes Advies

Je financieel planner als vertrouwenspersoon

 

 

Provincie Overijssel

Verstrekker van de startversneller subsidie

 

 

Means in Progress

Als je ook de ambitie hebt om lifeplanner te worden.

 

 

Volksuniversiteit Hengelo

Cursussen en Workshops

 

 

Studio Jimmy Lou

Geeft vorm aan jouw bedrijf

webdesign | huisstijl | drukwerk

 

 

Haus of Joey

Freelance illustrator

 

Inspiratie verzekerd

Life planning voor het maken van waardevolle levenskeuzes

 

Zinvol

Nuchtere ondernemerscoaching. Geen goeroegedoe.

Snelstart

Boekhoudprogramma voor ondernemers.

Herbert Hoveniers

buitengewoon goed

Warchild

Steun, Onderwijs en bescherming van oorlogskinderen

×

Powered by WhatsApp Chat

×